17 października 2015

Muffinki najłatwiejsze

Dziś prezentuję Wam przepis na muffinki najłatwiejszy, sprawdzony, a babeczki są bardzo smaczne i lekkie. W środku są jasne i dobrze łączą się ze wszystkimi dodatkami, np. owocami, twarogiem lub czekoladą. Spójrzcie jak pięknie wyglądają w tych silikonowych foremkach, które przyleciały do mnie z Irlandii! Zapraszam do wypróbowania :)


Składniki suche:
- 1,7 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki mokre:
- 250 g jogurtu naturalnego
- 5 łyżek oleju
- 2 jajka

W dwóch miskach wymieszać osobno suche i mokre składniki, po czym suche dodać do mokrych. Wymieszać, ale niezbyt dokładnie. Napełniać foremki do 2/3 wysokości. Składników wystarczy na 12 babeczek. Piec w 180 stopniach około 20-25 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz