28 stycznia 2016

Placuszki bananowe typu 'pancakes'

Dzisiaj, po długim czasie nieobecności na blogu, chcę Wam polecić przepis na bardzo smaczne placuszki z dodatkiem banana, dzięki któremu zyskują orzeźwiający smak i aromat. Przygotujecie je w kilka minut, ponieważ składniki łączymy ze sobą widelcem i smażymy do uzyskania złotego koloru na suchej patelni. Bez pryskania i zbędnych narzędzi! To moja propozycja na śniadanie, podwieczorek lub kolację.


Składniki:
- 2 duże banany
- 240 g mąki tortowej
- 2 płaskie łyżki cukru
- 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki oleju

Banany rozgniatamy widelcem na papkę. Wszystkie składniki łączymy w misce za pomocą widelca. Rozgrzewamy patelnię i łyżką nakładamy porcje ciasta. Smażymy do uzyskania złotego koloru z obu stron.



Inspiracja: ilovebake.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz