15 lipca 2015

Płatki ryżowe z miodem

Płatki ryżowe gotowane na mleku, podane z ulubionymi sezonowymi owocami to pomysł na szybki deser lub lekkie śniadanie, bądź kolację. Są gotowe w dwie minuty i bardzo zdrowe.


Składniki:
- 2,5 szklanki mleka
- 2 szklanki płatków ryżowych błyskawicznych
- 0,5 łyżki brązowego cukru
- 1 łyżka miodu
- ulubione owoce
- migdały w płatkach do dekoracji

Zagotować mleko i wsypać płatki ryżowe. Gotować ok. dwóch minut. Zdjąć z ognia. Dodać cukier i miód oraz świeże owoce. Przełożyć do salaterek i udekorować owocami (u mnie świeże brzoskwinie) oraz płatkami migdałów. Porcja na 3-4 osoby.


*przepis własny


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz